مشقت های اسرا برای برپایی نماز «فریاد بلند اسارت»
نماز
اولين سؤال قيامت نماز است.
مشقت های اسرا برای برپایی نماز در «فریاد بلند اسارت»

مشقت های اسرا برای برپایی نماز در «فریاد بلند اسارت»

136602929224

کتاب «فریاد بلند اسارت» مجموعه خاطرات آزادگان از نماز در دوران اسارت است که به کوشش محمدحسین قدمی و با نظر و همکاری اداره کل آموزش و پرورش تهران تهیه و تدوین شده و در سال ۱۳۷۳ توسط موسسه انتشارات آوای نور به چاپ رسیده است.

در ایام اسارت، نماز جایگاه ویژه ای در حفظ روحیه ی مقاومت در نزد آزادگان داشت. اقامه ی نماز در تنگنای اسارت توسط اسیران ایرانی، تکیه گاهی برای تسلی دل دردمند آنان بود تا به واسطه ی آن بتوانند در مقابل رفتار وحشیانه و غیرانسانی مزدوران بعثی ایستادگی نمایند. نماز و نیایش بهترین عامل برای تزکیه و خودسازی آزادگان بود که موجب تقویت فضایل اخلاقی و افزایش روح از خودگذشتگی در نزد آن ها می شد.

در آن ایام و در اوج سختی ها و مصائب و شکنجه ها، یاد خدا ملجاأ و پناهگاه اسرای ایرانی بود که به آن ها قدرت استقامت و صبر می بخشید و سدی آهنین در برابر برود کابل های دشمن زبون محسوب می شد.

کتاب «فریاد بلند اسارت» اختصاص به خاطرات آزادگان عزیز در زمینه ی نماز و اعتقادات قلبی و ایمانی اسیران ایرانی و موضوعات مربوط به آن دارد که در آن ها به مصائب و مشکلات اسرا برای انجام فرائض دینی و اقامه ی نماز و برپایی مراسم دعا و نیایش در دوران اسارت اشاره رفته است.

کتاب مشتمل بر ۶۲ خاطره ی کوتاه با موضوع نماز و اعمل عبادی اسرای ایرانی در اسارتگاه های عراق است که برخی از عناوین این خاطرات بدین شرح می باشد:

روز سوم، عراقی ها سر رسیدند، ۴۵ پیشنماز، وحدت و ایثار، آئین نامه اردوگاه، عیدفطر، مکبر و جانماز، نماز را بشکنید، سدآهنین و...

در این کتاب بیش تر خاطره ها درباره ضرب و شتم، توهین و تأدیب اسیران ایرانی توسط مزدوران بعثی به خاطر برپایی نماز جماعت و نماز شب و اذان گویی می باشد. در همین رابطه سیدآزادگان حاج آفا ابوترابی چنین روایت می کند: «دشمن در طول اسارت بیش از هر چیز روی نماز خواندن بچه ها به خصوص نماز جماعت حساس بود و تا آن جا که برایشان مقدور بود از برگزاری نماز جماعت ممانعت می کردند. عکس العمل ما در مقابل چنین رفتاری چیزی نبود جز اینکه بیشتر مصمم به برگزاری نماز جماعت می شدیم. با وجود این فشارها، یک روز افراد یکی از اردوگاه ها ساعت ده صبح وسط اردوگاه نماز وحدت می خوانند و اعلام می کنند که ما خاطر شهدای کربلا را فراموش نکرده ایم، اینجا را با ۱۲۰۰ نفر کربلا خواهیم کرد. نماز که تمام شد، آن ها را با وضع بدی زندانی کردند حتی روی پنجره های زندان هم بلوک گرفتند که نور داخل نشود و با بدترین شکنجه های روحی و جسمی آزارشان دادند.

تحمل این همه رنج و درد و شکنجه فقط به دلیل ایمان به خدا و آن رابطه ی قبلی بود که آزادگان با معصومین به خصوص آقا حسین بن علی(ع) داشتند و به راه و هدف مقدس شان عشق می ورزیدند.»

در این کتاب آزادگان سرافراز در خاطرات خود وقایع و موضوعاتی را که مرتبط با نماز و مناسک دینی و عبادی آنان در دوران اسارت بوده، بازگو نموده اند که بعضی از موضوعات به قرار زیر است:

شناسایی و ضرب و شتم امام جماعت و نمازگزاران، مشکلات اسرای مجروح برای اقامه ی نماز و وضو گرفتن، جمع اوری مهر و تسبیح و جانماز اسرا و نابود کردن آن ها، نذر ۱۴ هزار صلوات، ضرب و شتم اسرا به خاطر اذان گفتن، جمع آوری مهر و سنگ و ممنوع اعلام کردن نماز، ساخت مهر و تسبیح و جانماز توسط اسرا و...

دشمن بعثی از اجتماع اسرا و بخصوص برپایی نماز جماعت واهمه و وحشت داشت لذا به هر بهانه ای اسرا را تحقیر کرده و مورد ضرب و شتم قرار می داد تا از برگزاری نماز جماعت و انجام فرائض دینی جلوگیری به عمل آورد امام مصمم بودن آزادگان به اقامه ی نماز جماعت، آنان را در رسیدن به اهداف شان ناکام می گذارد.

آزاده اسفندیار شاهوردی درباره برپایی نماز جماعت به دوراز چشم نگهبانان عراقی می گویذ: «... برای برپایی نماز جماعت تعدادی نگهبان از بچه های خودمان را در پشت پنجره ها می گماشتیم تا کشیک بکشیند و مواظب باشند. صفوف که منظم می شد امام جماعت در صف جلو می ایستاد و چند نفری هم برای استتار امام جماعت در اطراف او می ایستادند. وقتی نگهبان های عراقی از راه می رسیدند و لحظات اضطراری می شد، با علامت نگهبان های خودی نماز فرادی می شد. تعدادی به رکوع رفته و عده ای هم سجده را طولانی می کردند. بدین ترتیب دشمن فرب خورده، نماز ادامه می یافت.»

در تنگنای اسارت، راز و نیاز با خداوند متعال و برپایی نماز، علاوه بر اینکه باعث آرامش دل و اطمینان قلبی آزادگان می شد، موجب می شد روح خدمتگزاری و ایثار در بین اسیران ایرانی تقویت شود.

در دیگر موضوعات مطرح شده در این کتاب، جلوگیری از مناسک مذهبی اسرا به بهانه های گوناگون توسط دشمن، قطع و کمبود آب، ممنوعیت شب زنده داری، درست کردن عرق چین توسط اسرا برای استفاده در وقت نماز، شکنجه ی یک روحانی اسیر و... است.

کتاب «فریاد بلند اسارت» در ۵۸ صفحه و با شمارگان ۴۰۰۰ نسخه در سال ۱۳۷۳ توسط موسسه انتشارات آوای نور چاپ و منتشر شده است.

منبع


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





درباره وبلاگ

اولين سؤال قيامت نماز است.
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان نماز و آدرس ali1505.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 32
بازدید دیروز : 41
بازدید هفته : 176
بازدید ماه : 171
بازدید کل : 98428
تعداد مطالب : 117
تعداد نظرات : 12
تعداد آنلاین : 1

دایرکتوری افسران ارزشی اوقات شرعی

”چهارمین